Nederland heeft de grootse vermogenskloof tussen mannen en vrouwen in Europa. Dat blijkt uit het Global Gender Wealth Equity rapport van de consultants van WTW. Wanneer Nederlandse vrouwen met pensioen gaan, beschikken zij over gemiddeld slechts 70 procent van het door mannen opgebouwde vermogen 

In Europa is de gemiddelde vermogenskloof tussen mannen en vrouwen het kleinst van alle regio’s in de wereld: vrouwen zullen bij hun pensionering naar verwachting iets meer dan driekwart (77 procent) van het vermogen van mannen hebben opgebouwd.

Angel Hoover, hoofd Benelux, WTW, zegt: “Dit is een schokkend resultaat en een teken hoeveel meer er moet worden gedaan. Deze ongelijkheid wordt veroorzaakt door vele factoren, waaronder de loonkloof tussen mannen en vrouwen, uitgestelde carrières vanwege mantelzorg en verschillen in financiële kennis. Onze samenleving voert een welkom debat over de vermogensgelijkheid tussen mannen en vrouwen, maar de discussie moet ook gaan over het vermogen van vrouwen tijdens hun loopbaan en bij hun pensionering.”