Het kabinet heeft besloten dat de aangekondigde maatregel dat een fiscale beleggingsinstelling (fbi) niet meer direct in Nederlands en buitenlands vastgoed mag beleggen met een jaar wordt uitgesteld tot 1 januari 2025. Dit is bekend gemaakt in de kabinetsreactie op een evaluatierapport van SEO over de fiscale beleggingsinstelling (fbi) en de vrijgestelde beleggingsinstelling (vbi).

Met de uitgestelde inwerkingtreding van de vastgoedmaatregel naar 1 januari 2025 wil het kabinet de praktijk voldoende tijd en handelingsperspectief bieden om te anticiperen op de gevolgen van deze maatregel. Vertegenwoordigers van fbi’s en de (institutionele) beleggers hebben aangegeven dat zij 9 tot 12 maanden nodig hebben om te kunnen herstructureren en goed voorbereid te kunnen zijn op deze maatregel.

Lees het artikel op Taxlive.nl:

https://www.taxlive.nl/nl/documenten/nieuws/vastgoedmaatregel-fbi-uitgesteld-tot-2025/?utm_source=Eloqua&utm_content=WKNL_TAXLIVE_MONDAY_VERSIE_EM_1_V2&utm_campaign=WKNL_Taxlive_Maandag_Prodflow%208AM%2FNLTAA-18-OUT-4987&utm_econtactid=CWOLT000029536056&utm_medium=email_newsletter&utm_crmid=