DNB heeft op 25 april 2022 een bestuurlijke boete van 3.325.000 euro opgelegd aan Binance Holdings Ltd. De boete is opgelegd omdat Binance cryptodiensten heeft aangeboden in Nederland zonder een wettelijk vereiste registratie bij DNB. Dat is verboden.

Bedrijven die in Nederland cryptodiensten willen aanbieden, zijn op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) verplicht om zich daarvoor te registreren bij DNB. Eerder heeft de toezichthouder op 18 augustus 2021 een openbare waarschuwing afgegeven ten aanzien van Binance.

Boete

“De overtredingen die Binance heeft begaan, zijn beboetbaar met een boete uit de derde categorie. Dit betekent dat de bestuurlijke boete een basisbedrag heeft van 2 miljoen euro, een minimumbedrag van 0 euro en een maximumbedrag van 4 miljoen euro. Bij het bepalen van de hoogte van de bestuurlijke boete is het Algemeen boetetoemetingsbeleid DNB toegepast. Het basisbedrag is verhoogd vanwege verhoogde ernst en verwijtbaarheid”, aldus de toezichthouder.

Lees het artikel hier:

https://www.infinance.nl/artikel/ruim-3-miljoen-euro-boete-voor-binance/