Volgens het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RiFD) is de Michael de Nijs de meest invloedrijke persoon in de financiële adviessector. Hij is de topman van het fusiebedrijf Alpina Group, waarin Voogd & Voogd en Heilbron zijn opgegaan.

De RiFD presenteert voor de derde maal deze Top 100. De ranglijst, samengesteld in samenwerking met Oostdam & Partners, geeft inzicht in de personen die (mede) bepalend zijn voor de huidige staat en toekomst van de intermediaire bedrijfstak.

Henri Veldsink is door De Nijs naar de tweede plaats verwezen. De Veldsink Groep groeit nog altijd, maar legt het op dit moment af tegen de Alpina-combinatie. Op plaats 3 volgt Ronald Goldman, van Söderberg & Partners.

Nieuwkomers

Er zijn vier nieuwkomers in de top 10. De meest opvallende onder hen is Ger Knikman van YouSure. Dankzij een reeks overnames stijgt hij liefst 17 plaatsen op de ranglijst. Andere nieuwkomers in de top 10 zijn Rob Noordij (SAA), Lando te Molder (VLC & Partners) en David Sanderse (Marsh).

Zeven vrouwen

Buiten de top 100 bevat het rapport aparte paragrafen over jonge personen en senioren op de lijst en over vrouwen. De jongste is 36 jaar, de oudste 81. Slechts één op de veertien personen op de lijst is vrouw; op positie 11 vinden we de hoogst genoteerde (Lia Polano van Zicht).

 

Het volledige rapport is te downloaden ophttps://rifd.nl/top-100/