Nederlandse bedrijven lopen een aanzienlijk hoger risico op een cyberaanval dan ondernemingen in andere landen, blijkt uit het Cyber Readiness Report. Aan dit onderzoek van Hiscox deden ruim 5.000 cyber security-professionals mee, onder wie 400 Nederlanders. Feit: De grootste cyberrisico’s ontstaan door het vele thuiswerken.

Een meerderheid (57%) van de Nederlandse ondervraagden rapporteerde ten minste één cyberaanval. Dat is volgens Hiscox aanzienlijk meer dan over de grens: wereldwijd heeft 48% van de bedrijven het afgelopen jaar een cyberaanval meegemaakt. “Mede daarom zien veel Nederlandse bedrijven een cyberaanval op dit moment als grootste bedreiging, nog vóór zaken als een nieuwe pandemie of een economische crisis. En de gevolgen van die cyberaanvallen nemen eveneens toe. Dat geldt voor de directe financiële schade, maar ook voor het risico op bijvoorbeeld reputatieverlies. Daarnaast vrezen bedrijven dat cyberaanvallen klanten afschrikken”, aldus Hiscox.

De grootste cyberrisico’s ontstaan door het vele thuiswerken. Ook is er een algemene stijging van het aantal slachtoffers van cybercrime.

Lees het artikel hier:

https://www.infinance.nl/artikel/nederlandse-bedrijven-gevoeliger-voor-cyberaanval/